LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA

Jogtár®
Legal Monitoring
szolgáltatás

Jogszabályi megfelelőség biztosítása a változó jogi környezetben

A belső dokumentumok, folyamatok és intézkedések jogszabályi megfelelőségének biztosítása minden szervezet számára alapvető követelmény.

Ennek megvalósítására a szervezetek különféle módszereket alakítottak ki és alkalmaznak. Ezek többsége azonbana mai napig manuális munkára, a jogszabályok egyenként történő ellenőrzésére épül.

Mindez nagy odafigyelést és sok időt igényel, ráadásul a manualitás miatt a hibalehetőség is sokkal magasabb. Gondoljon csak arra, milyen kockázatot jelenthet, ha egy fontos változást figyelmen kívül hagy, vagy ha tévesen kerül adminisztrálásra!

Manuális munka helyett támogassa szoftveres megoldással a jogszabályi megfelelést!

A Jogtár® Változásfigyeltetés funkciójának személyre szabható értesítései nagyban megkönnyítik a jogszabályváltozásokhoz kapcsolódó egyéni munkát az állandóan változó és nehezen követhető jogszabályi környezetben.

A szervezetet nagyobb körben érintő jogszabályváltozások tömeges előrejelzésére, nyomon követesére és ellenőrzésére egy hasonló alapokon nyugvó, átfogó megoldás született meg:

a Jogtár® Legal Monitoring szolgáltatás.

A Jogtár® Legal Monitoring szolgáltatás

 • bármikor önállóan lekérdezhető
 • tetszőlegesen kiválasztható lekérdezési időszak
 • szervezetre szabott
 • tömeges riportálást biztosít
 • magyar és EU-s joganyagokra egyaránt alkalmazható

A Jogtár® Legal Monitoring szolgáltatás

A Jogtár® felületén táblázatos formában lekérdezhető Legal Monitoring szolgáltatás két, egymás mellett is használható változatban érhető el.

Ennek megfelelően a Legal Monitoring szolgáltatás lehetővé teszi

 • a saját dokumentumokban, belső szabályzatokban hivatkozott jogszabályok, illetve
 • az ügyfeleink által meghatározott jogszabálylistában szereplő jogszabályok

tetszőlegesen kiválasztott időszakban esedékes változásainak lekérdezését.

Hogyan működik?

A szolgáltatás előzetes beállítása

Rövid egyeztetést követően a Wolters Kluwer Hungary végzi.

1

Jogszabályok körének megadása

Adja meg, mely előre meghatározott adatbázis/ jogszabálylistában szereplő változásokat szeretné vizsgálni!

2

Lekérdezési időszak meghatározása

Adjon meg egy tetszőleges időszakot, amely esetében vizsgálni szeretné a jogszabályi változásokat!

3

Riport lekérdezése

A Legal Monitoring riport lekérdezéskor egy átfogó, teljes körű eredménylistát kap excel vagy HTML formában, mely alkalmas további felhasználásra, pl. feladatok kiosztása kollégái számára, szabályzatok módosítása, jelentéstétel stb.

4

Jogtár® Legal Monitoring szolgáltatás Saját Adatbázisban hivatkozott jogszabályokra

A szolgáltatás ezen verziója az Ön saját dokumentumaiban hivatkozott jogszabályok változásainak követésében nyújt segítséget.

Előfeltétele, hogy a dokumentumok „Jogtárasítva” legyenek, azaz a Jogtár® alá épüljenek be. Ezt nevezzük Jogtár® Saját Adatbázis szolgáltatásnak.

A Jogtár® Saját Adatbázison alapuló Legal Monitoring szolgáltatás pótolhatatlan segítséget nyújt a belső dokumentumok jogszabályi megfelelőségének biztosításában.

Saját dokumentumok, belső joganyagok megfelelőségének biztosítása

A saját joganyagok, belső dokumentumok és a szövegeikben hivatkozott EU-s és magyar jogszabályok összhangja elengedhetetlen. Azon belső joganyagok, melyek nem felelnek meg a kapcsolódó jogszabályoknak, kockázatot jelentenek a szervezet számára, melyek következtében

 • a szervezet működésének, tevékenységének szabályozottsága bizonytalanná válik
 • jogszabályoknak ellentmondó döntések születhetnek
 • a bizonytalanság következtében a belső folyamatok lassulnak, elakadnak
 • a szabálykövetési hajlandóság csökken
 • a belső szabályok be nem tartása következtében felügyeleti vagy egyéb hatósági szankció, bírság kiszabására kerülhet sor
 • számottevő pénzügyi veszteség keletkezhet
 • csorbulhat a cég jó hírneve

A hivatkozott jogszabályok folyamatos monitorozásával biztosíthatjuk a belső anyagok jogszabályi megfelelőségét.

A Jogtár® Saját Adatbázison alapuló Legal Monitoring szolgáltatásban ezt a több száz jogszabály egyenként történő felülvizsgálata és manuális nyilvántartása nélkül tehetjük meg.

A Legal Monitoring és a Jogtár® Saját Adatbázis szolgáltatások a rendeletek, szabályzatok kezelése terén teljes körű szolgáltatássá kapcsolódnak össze.

Ebben a körfolyamatban a belső szabályzatok alkotóinak válláról levesszük a kis értékű, főként adminisztrációs és szervezési feladatok terhét, így szakértelmét a magasabb hozzáadott értékű szakértői munkára tudja fordítani.

A Wolters Kluwer Hungary az egyszerű folyamat minden lépésénél szakértő segítséget nyújt!

A riportgenerálás előtt cégünk munkatársai segítenek az átadott jogszabálylista alapján a lekérdezhető jogszabályok körének beállításában, valamint a lekérdezésben létrehozható táblázat testre szabásában (a táblázat oszlopainak elnevezését, adattartalmát és sorrendjét illetően).

Ezt követően a felhasználó bármikor, önállóan elkészítheti a lekérdezést, egymás után akár több általa megadott időszakra vonatkozóan is. A lekérdezések számában nincs korlátozás.

A szervezethez kapcsolódó jogszabályok több listába is

 • csoportosíthatók, így szervezeti egységek,
 • tevékenységek vagy felelősségi körök alapján

külön-külön jogszabálylistákat is létrehozhatunk.

A szolgáltatás a Jogtár® felületén érhető el új vagy meglévő Jogtár® és Legal Monitoring előfizetéssel. Többfelhasználós Jogtár-előfizetés esetén a megrendelő tetszőlegesen dönthet arról, mely felhasználóinak osztja ki a lekérdezést lehetővé tevő jogosultságot.

A jogszabálylista alapján történő Legal Monitoring esetében a listában szereplő jogszabályok változásának lekérdezése történik a szolgáltatásban. Egyedi kérésre a listában lévő jogszabályokban hivatkozott dokumentumok változásának lekérdezése is lehetséges.

A szolgáltatás díját egyszeri és/vagy havidíjas konstrukciókban a lekérdezések tárgyát képező jogszabályok száma alapján és az egyedi igények figyelembevételével személyre szabott árajánlatban határozzuk meg.

Kérjen személyes bemutatót vagy próba lekérdezést jogszabályi megfelelőségének támogatásához!

További információért...

Keressen minket alábbi elérhetőségeink egyikén.

Vagy az alábbi üzenet elküldésével:

A *-gal jelölt mezők megadása kötelező

Kérem, adja meg vezetéknevét

Kérem, adja meg keresztnevét

Kérem, adja meg e-mail címét

Kérem, adja meg telefonszámát

Adataim megadásával hozzájárulok hogy a Wolters Kluwer Hungary Kft. munkatársai megkeressenek egy lehetséges szakmai együttműködéssel kapcsolatban és ehhez a későbbi megkereséshez a megadott adataimat kezeljék. A megkeresés célja a napi szakmai munkával kapcsolatos interjúk készítése, illetve az új platformmal kapcsolatos szakmai együttműködési lehetőségek bemutatása. Az első megkeresés a megadott e-mail címre történik az adatok megadását követő 6 hónapon belül. Amennyiben a megkeresés a megadott időszakon belül nem történik meg, úgy ezt a típusú adatkezelést megszüntetjük, a megadott adatokat törüljük.